"MEREKA" MUNGKIN CANTIK TAPI.....

Salam bloggerz..


Alhamdulillah mood nak update blog datang balik..

Harap aku lebih istiqamah lepas ni.

Satu lagi, kepada member-member bloggerz, aku mintak maap belum sempat blogwalking ke blog korang. Bayangkan sekarang aku kerja 10 jam sehari tanpa henti. Nanti cuti aku jalan ke blog korang semua. Terima kasih yang sudi singgah.

Tema minggu ini adalah jiwang. Hahah..

Ini perihal lelaki.......

Lelaki adalah makhluk yang dijadikan oleh Allah dengan sedikit sifat malu berbanding perempuan. Tapi sekarang perempuan pun ramai yang kurang lebih rasa malu berbanding lelaki.

Lelaki paling suka usha perempuan cun, dahi licin, body mantop, dan lain-lain lagi. Dan perempuan sekarang makin suka tayang body macam seakan-akan melambai-lambai kepada mat rempit dengan ayat manja:

"Marilah rogol aku...." Titik. Bukan nak cerita pasal ini. Cuma nak cerita pasal perempuan lawa tapi.............

Aku suka usha perempuan lawa. Serius tak tipu. Tapi, oleh kerana aku ni banyak memikir, lepas mengusha dengan jayanya ibarat kata pepatah "habis madu sepah kena buang" aku selalu berfikir banyak perkara.

"Ya beliau cantik, tapi......

"Adakah pagi ini beliau mandi dan gosok gigi?"

"Pukul berapa beliau bangun?"

"Bilik beliau adakah macam sarang tikus macam bilik aku? Hahaha..."

"Adakah beliau hanya cantik dan hanya tahu make up saja tapi benda lain semua beliau tak tahu?"

"Adakah beliau ini tak boleh hidup kalau tiada lelaki"

"Adakah beliau seorang playgirl"

"Adakah beliau high maintenance?"

"Adakah beliau suka tengking-tengking dan hempas barang?"

"Adakah beliau kerja asyik menjiwang dengan pakwe saja?"

"Adakah beliau hormat mak ayah beliau?"

Dan macam-macam lagi yang aku fikir..

Aku pernah cakap kepada seorang rakan bahawa aku trauma bila tengok perempuan terlalu cantik sebab itu membuatkan aku banyak berfikir dan jadik tension. Member aku gelak guling-guling sampai lupa diri...

Aku selalu terfikir bahawa setiap orang dilahirkan tidak sempurna. Contohnya macam minah-minah mat saleh yang berambut blonde. Kalau di barat, minah-minah mat saleh berambut blonde sering dikatakan cantik tapi IQ nya agak kurang sikit. Itu di barat dan aku memang sangat-sangat tidak percaya.

Kecantikan bukan segala-galanya sebab kecantikan boleh luntur bila lanjut usia (kecualilah kalau suntik botox atau buat pembedahan plastik atau pakai susuk.. hahah)

Yang kekal adalah peribadi yang luhur dan murni.

Nota kaki:

Cantik, luhur serta murni sangat susah dicarik!

Cantik saja tidak guna... Akai kena kasi ada jangan duk merenyam ke hulu lihir dengan Mat rempit saja...

Esok aku update pasal LELAKI YANG KACAK TAPI........




Read Users' Comments (6)

6 Response to ""MEREKA" MUNGKIN CANTIK TAPI....."

  1. Bintun Sazali says:
    November 8, 2010 at 7:24 AM

    Wah...camtu...ada gak lelaki yg fikiq camtu an..bagus2..boleh wt calon. hahahaha..;p

    gurau2.

    ok, emm..rupanya camtu ke pemikiran lelaki bila nmpk pompuan. kdg2 tu takut gak bila ada lelaki duk usha, cz slalu dgr, pndgn org lelaki ni tak sama dgn pompuan. hisyh. seram den.

    nice post! keep blogging bro!..^^

  2. Makbed says:
    November 8, 2010 at 9:25 AM

    setuju banget...

    biar cantik rupa sejajar semuanya.

  3. jann sinuja says:
    November 8, 2010 at 11:45 AM

    betol2..cantik luar xsemestinye cantik dalam jugak kan..hope can be da best..owyeah..

  4. Hanis Azla says:
    November 8, 2010 at 12:50 PM

    cantik luaran itu penting bagi seseorang perempuan.. tp cantik dalaman itu lagi penting.. Salam kenal..

  5. Atteya_Azmi says:
    November 8, 2010 at 1:39 PM

    bnyk nye fikir..:)

  6. iszieylyanziy says:
    November 21, 2010 at 7:39 PM

    niat dihati tidak mahu komen,,tp ada nama istiqomah di situ,,hahha,,my name2,,hahah,,xd ekaitan excely :P