MINTA MAAF

Mulai hari ni, aku sudah mula keja shift. Gila lama aku tak keja shift.

Dan, aku nak mintak maaf kepada:

1. Blog aku sendiri: Kurang sikit la masa aku dengan beliau..

2. Kawan-kawan bloggerz: Kurang sikit aku blogwalking. Kurang sikit aku jengah blog korang lepas nie..

Walau apa pun, masa kena rancang betul-betul lah. Masa sentiasa ada, aku je yang tak pandai nak merancang.

Dan aku paling tak suka perasaan bila mula suka kat orang. Hadooiii!!

Malam nanti lepas aku balik keja aku update ye..

Nota kaki:

Cinta dengan blog sudahlah.. Boleh ke? Hahah
Doakan loan aku lulus..






Read Users' Comments (10)

SEBAB LELAKI MENYAMPAH DENGAN WANITA

Entri ini adalah kesinambungan daripada entri lepas. Sila klik sini untuk entri: Sebab perempuan menyampah dengan lelaki. Kelik jangan tak kelik.

Aku lelaki. Dan sebagai lelaki, sungguh kadang-kadang rasa sangat annoy dengan sesetengah jenis wanita. Maaf, bukan nak berlagak baik, sebab aku bukan baik pun. Aku menulis berdasarkan pengalaman peribadi dan pemerhatian disekeliling. Itu saja. Rasa nak kongsi, aku kongsilah. Macam jugak entri lepas, aku bahagikan alasan-alasan sebab tajuk entri di atas kepada dua: sebab logik dan sebab tak logik.

SEBAB LOGIK

Mengada
Lelaki sangat tak suka dengan perempuan yang mengada-ngada melebih. Itu tak boleh, ini tak boleh. Merengek sana, merengek sini. Ok fine kalau pakwe beliau boleh tahan dan fine jugak kalau muka beliau cun tahap Nora Danish. Mengada tak sama dengan manja ya. Mengada lebih kepada sesuatu yang dibuat-buat. Manja pulak lebih kepada perangai semulajadi.

Mulut Puaka
Sungguh aku sebagai lelaki sangat annoy dengan perempuan yang mulut puaka tak ingat. Aku rasa lelaki lain pun macam tue jugak. Mulut puaka ni bukannya busuk bau mulut. Tapi mengumpat tak ingat. Mengumpat 24 jam. Mengumpat normal la kalau sikit-sikit. Biasa benda tue. Kalau lebih-lebih sampai dalam mimpi pun mengumpat, tak tau la nak kata apa.

Mulut puaka jugak adalah jenis perempuan yang mulut lancang tak ingat. Main lepas je cakap. Pedihnya tak ingat. Perli siap dengan jeling mata. Pergh, sangat makan dalam dan tak boleh blah.

Dengki
Dengki yang negatif. Dengki sebab pakwe member hensem, then usaha untuk rampas. Dengki sebab member dapat result ok dalam exam, then bakar nota member (hahah.. ada ke?). Dengki sebab member disukai ramai, then usaha untuk burukkan member kat belakang. Sangat annoy! Tambah-tambah kalau kantoi.

Malas
No komen.

Asyik Cerita Pasal Pakwe
Ni pun kadang-kadang aku pun selalu jugak terlepas. Manusia jugak kan. Tapi tidak sekarang sebab single. Haha..

Aku ada member macam ni sorang dulu. Gila rimas. Kalau borak je mesti cerita pasal pakwe beliau. Aku yang baik hati ni layan angguk je walaupun terpaksa berlakon suka dengar (selit-selit jugak cerita pasal aku. haha).

Kuat Maki
Salah sikit maki. Tak kena sikit maki. Kira perkataan-perkataan buruk tue jadik kebiasaan. Lelaki yang banyak cakap maki-maki pun sangat annoy (aku pun kadang-kadang banyak jugak termaki hamun.. Manusia kan?), inikan pulak wanita ayu bertudung penuh dengan tatasusila.

Tapi yang peliknya, aku tak rasa heran plak kalau sesetengah bloggerz perempuan yang kuat maki-maki. Entah. Complicated.

Bajet Best
Beliaulah yang paling xun, dialah yang paling menawan. Beliaulah yang paling vogue. Tak ada orang lain boleh lebih dari beliau. Sangat menyampah gila-gila.

Gedik
Ini satu lagi. Hadoooiiii!

SEBAB TAK LOGIK

Tak Cantik
Paras rupa bukan ukuran untuk menyampah kat seseorang.

Kuat Nangis
Lelaki tak menyampah kat seorang perempuan yang kuat nangis. Lemah lagi adalah. itu senjata. Anda wanita kena ingat.

Kuat MakanBold
Apa punya reason kod ni da?

Kuat Berak
Mana ada!!!! hahaha

Kuat Kentut
Tanya Doyah. Hahaha.. Tau sapa Doyah?

Kurang Pandai
Kurang pandai ni aku lebih fokus kepada istilah blur-blur. Comey apa!

Kuat Shopping
Ada lelaki yang menyampah. Ada yang tak. Depend. Kalau aku, tak suka ikot! Even mak aku or kaklong or kakngah aku ajak shopping pun aku malas.

Selekeh
Tak menyampah. Tapi tak berapa best. Sebab laki suka usha sesuatu yang best. Haha.. Kenyataan. Tapi kelakar jugak kalau sekali sekala tengok perempuan mata sembab, muka laju, baju tak iron, sebab bangun lambat dan tak sempat.

CUKUP MENGARUT!

Nota kaki:

Pandangan peribadi aku saja. Sila terima dengan hati terbuka. Maaf andai ada terkasar bahasa.

Apa yang korang semua menyampah dengan perempuan? Tak kisah la apa saja. Kongsi di komen!

Sama-sama cuba baiki diri yang tak sempurna..

























Read Users' Comments (25)

KALAULAH..



Aku selalu terfikir, kalau aku diberi peluang untuk satu hajat aku teringin sangat nak ada satu tambahan anggota di badan iaitu..

-SAYAP-

1. Gila best kalau ada sayap. Sangat cool woo.. Bayangkan:

2. Betapa hensem dan machonya aku dengan sayap tue

3. Betapa coolnya aku dapat terbang suka-suka hati

4. Betapa bestnya tak payah fikir pasal traffic jammed pagi pagi lepas tol Batu Tiga Shah Alam

5. Betapa bestnya tak payah susah payah fikir lagi pasal lambat datang kerja

6. Kalau ada awek boleh dukung dia dating sama-sama atas bangunan yang tak dak orang kacau.. hahahaha

7. Kalau ada waktu lebih boleh aku buat kerja part time jadik superhero

Best gila kan? Sayap mau sayap ala-ala burung helang. baru gagah.

Tapi kena terfikir plak la kan..

1. Jenis baju yang sesuai. Tak la obvious sangat

2. Orang jeles nanti

3. Kena tangkap ngan FBI atau CIA sebab nak buat ujikaji atau nak jadikan aku agen depa

4. Ramai plak anak gadis minat kat aku nanti. Hahaha...

5. Sakit tak kalau tidur macam biasa?

6. Majikan nak terima aku kerja tak?

7. Boleh dapat kerja government tak?

8. Camna nak kawen? (kena carik bini yang ada sayap gak. hahaha)

CUKUP MENGARUT!

Nota kaki:

Kering idea

Terfikir pasal muka depan Kosmo hari ni. Best gila. Free publisiti! Bengong punya akhbar. Berita macam tue boleh buat muka depan. Hampeh!

Kalau korang, apa hajat merepek korang?

Kongsi di komen.. :)









Read Users' Comments (12)

SEBAB PEREMPUAN MENYAMPAH TENGOK LELAKI

Empat hari tak update blog. Alexia Ranking jatuh mendadak!

Rasa kurang sungguh. Bukan apa, aku demam, batuk dua hari lepas dan atas nasihat rakan-rakan sekerja yang disayangi, maka aku disuruh tidur awal (takdak effect pun).

Entri kali ni adalah ringan, sebab kepala otak aku masih berat lagi walaupun tak la berat sangat (mengada saja lebih).

Wahai wanita, pernah terfikir sebab apa kadang-kadang kamu dan kamu semua agak menyampah tengok lelaki? Dan lelaki, dan aku sendiri juga pernah terfikir tak sebab apa wanita menyampah dengan kamu dan aku?

Aku bahagikan sebab-sebab kepada dua iaitu sebab logik dan jugak tidak logik.

SEBAB LOGIK
Perempuan adalah makhluk pelik. Kadang-kadang, apa yang kita rasa menyampah dia rasa ok. Contoh, aku merasakan shopping itu mengarut (beli, then balik sudah la. haha) tapi kebanyakan perempuan suka gila shopping. Macam tu jugak dengan sebab dan penyebab buat perempuan menyampah kepada lelaki. Setiap orang berbeza. Itu yang pasti. Tapi, sebab-sebab logik am atau general yang buat kebanyakan perempuan menyampah tengok lelaki adalah:

Annoying
Annoying dalam bahasa Melayu agak-agak sama macam menjengkelkan. Lelaki yang annoying biasanya poyo. Kadang-kadang aku jugak macam ni. Sebab tu perempuan menyampah kat aku. Contoh annoying adalah seperti buat benda bodoh, lawak bodoh tak kena tempat, ayat tak kena gaya, muka kerang busuk, dsb.

Kalut
Perempuan jugak sangat menyampah lelaki kalut. Perempuan sukakan lelaki yang cool. Apa situasi tetap maintain cool (walau dalam hati Tuhan je tahu). Tapi, cool itu mesti ada batas. Jangan jadik cool sampai macam takdak perasaan langsung. Itu gila namanya. Aku? Boleh jadik kalut sangat, dan kadang-kadang terlebih cool plak. Haha..

Bedebah
Lelaki bedebah adalah jenis lelaki yang buruk perangai segala serbi. Tapi bagi aku, bedebah ni lebih menjurus kepada ambik kesempatan.

Perempuan: Jumpa lelaki macam ni sila maki ramai-ramai
Lelaki: Jumpa lelaki macam ni sila jadikan partner gay.... Eh2... Silap. Sila pukul beliau ramai-ramai.

Berlagak Pandai
Serius aku memang berhadapan terus dengan situasi macam ni. Seorang kawan aku dulu (masa zaman moda-mudi) memang gila-gila punya berlagak pandai. Semua benda dia nak betul. Semua benda tak nak kalah. Semua benda kena ikut cakap dia. Nak tau apa jadik? Bukan setakat perempuan, lelaki pun turut memulaukan beliau. Sekarang aku tak pasti beliau telah insaf atau tak.

Manja Mengada
Kebanyakan perempuan yang aku jumpa memang sangat menyampah kepada lelaki yang manja plus mengada. Sebab? Lelaki adalah tempat bergantung kepada perempuan. Kalau semua benda nak merungut, semua benda nak ada orang tolong, macam mana perempuan nak bergantung?

Banyak Mulut
Menjadi seorang yang banyak mulut adalah tidak salah. Tapi bila dah banyak mulut, maka makin banyak kita salah cakap dan makin terbongkar kelemahan kita. Banyak mulut jugak buatkan seorang lelaki itu kelihatan sangat tidak cool. Paling elok: Cakap perkara yang perlu sahaja dan mesti ada unsur humor (aku pun tak mampu nak buat).

Malas
No komen.

SEBAB TAK LOGIK

Ini pulak antara sebab tak logik yang aku rasa tak mungkin buatkan seorang perempuan menyampah tengok lelaki:

Miskin
Perempuan tidak akan menyampah tengok lelaki miskin. Kalau miskin, plus hensem, plus baik, plus rajin maka itu pakej lengkap (tambah sikit aspek kepandaian). Perempuan mesti suka punya (walau mula-mula kesian).

Muka Tak Hensem
Perempuan jugak tidak menyampah jika seseorang lelaki itu tidak hensem langsung. Tak hensem boleh jadik pakej, cuma kena tambah sikit pakej duit dengan ayaq liur.

Kerja Tak Macam Orang
Kebanyakan perempuan tidak menyampah kepada lelaki berdasarkan pekerjaan. Contoh terbaik: bangla kerja kilang pun still boleh ayat sampai dapat kan? Mamat Lambok yang kerja kat tapak binaan pun boleh bawak lari awek cun punya balik Lambok.

Pendapatan Tak Menentu
Kebanyakan perempuan tak akan menyampah tengok lelaki yang gajinya ciput. Tapi akan menyampah kalau lelaki gaji ciput, tapi bajet best macam gaji mengalah pengarah.

Pakai Selekeh
Kebanyakan perempuan tak menyampah lelaki yang selekeh, tapi mungkin akan rasa geli kot.

Bodoh a.k.a Kurang Pandai
Kebanyakan perempuan tak menyampah terhadap lelaki bodoh. Tapi akan rasa bengang kalau kebodohan itu sampai menyusahkan diri perempuan tersebut.. Hhahahahaha.. Contoh? Bodoh lelaki tak reti tukar kereta pancit, bila tahap berpanas, peluh pondan pun dah banyak menitik, mahu tak bengang perempuan tersebut.
(sekurang-kurangnya dalam situasi ni lelaki tersebut harus berlagak pandai)

Lurus Bendul
Lurus bendul adalah adik kepada bodoh. Tapi lurus bendul ni sebenarnya agak comel kalau tak keterlaluan. Kebanyakan perempuan tak menyampah kepada lelaki yang lurus bendul.

-Habis-

Nota kaki:

Aku tak rasa entri kali ni ringan. Haha

Perempuan yang nak komen, sila nyatakan apa yang buatkan anda menyampah terhadap lelaki? WAJIB!

Lelaki sila defend! WAJIB!

Aku? Berkecuali sebab aku tuan punya blog. Suka hati la.. :)




















Read Users' Comments (26)

HARGA MINYAK DAN GULA NAIK? ADA HATI NAK BISING?

Ini adalah pandangan peribadi dan tidak langsung melibatkan mana-mana pihak. Harap maklum.

Harga minyak naik lagi. Bukan minyak urut atau minyak masak tapi diesel dan jugak petrol. Aku bukanlah orangnya untuk borak pasal hal macam ni. Cuma terfikir, wajarkah kita bising jika?

Satu rumah tiga kereta
Jangan bising sekiranya anda sekeluarga ada tiga biji kereta di rumah. Cuba fikir itu satu keperluan atau apa? Anak remaja dibekalkan kereta buat apa?

Student = Kereta
Aku tak nampak apa keperluan seorang student untuk berkereta. Untuk berlagak? Untuk mudah bawak makwe? Untuk mudah romen-romen? Motorsikal ya perlu bagi lelaki. Perempuan rasanya lebih baik naik bas ramai-ramai kot. Aku respek dengan perempuan yang sanggup susah payah jalan kaki, naik bas masa zaman belajar. Sebab tue perempuan ni bijak-bijak.

Traffic jam = Cool je
Jangan bising-bising minyak naik kalau korang sanggup duk melepak dalam kereta masa traffik jammed. Dah tau jammed, jangan bawak kereta. Dah tahu jammed jangan la satu kereta satu orang. Boleh kot kongsi kereta.

Masa Raya Semua Galak Nak Berkereta
Kemalangan jalan raya meningkat masa musim perayaan. Kenapa? Sebab bertambahnya bilangan kenderaan di jalan-jalan raya. Jadik raya tahun ni ramai-ramai balik kampung naik keretapi, bas ekspress (kecuali yang berkeluarga).

Galak Modified Kereta
Jangan bising harga minyak naik kalau kamu dan kamu semua cukup suka modified kereta. Kereta standard je modified bukan main. Buat bising saja. Modifikasi berlebihan kereta tentu-tentu buatkan kereta kamu dan kamu semua kuat makan minyak. Kecuali kalau modified enjin untuk tukar pakai enjin yang guna NGV. Hahaha..

Bawak Kereta Macam ****
Jangan sekali-kali bising harga minyak naik kalau kita bawak kereta macam ****. Tekan minyak selagi boleh. Macam jalan raya bapak kamu punya. Tentu-tentu kereta akan makan minyak banyak kalau kamu dan kamu dan aku tekan minyak macam ****. Reti?

Income Tiap Bulan Juta-juta
Jangan bising harga minyak naik kalau income kamu adalah juta-juta atau puluh ribu tiap-tiap bulan. Kamu sikit pun tidak terjejas.

Ketagih Gula
Jangan mengada nak bising harga gula naik kalau kita sendiri takdak usaha nak kurangkan pengambilan gula. Serius gula bukan keperluan. Pengambilan gula berlebihan sama macam ketagihan. Aku banyak buat artikel pasal gula masa kerja sebagai penulis di THE COOK. Pengambilan gula rakyat Malaysia adalah sangat tinggi!

Bagi aku, kategori-kategori manusia di atas tidak ada hak untuk bising kalau harga minyak naik. Yang wajib bersuara adalah mereka-mereka yang hidup secara sederhana, anak ramai dan sangat terkesan jika sikit pun harga barang-barang naik.

Lepas ni tentu-tentu harga barang lain akan naik jugak. Itu aku sangat tidak suka! Hampeh!

Nota Kaki:

Padan muka aku sebab hujung bulan ni rancang nak angkat kereta. Hahaha






Read Users' Comments (15)

SILA JANGAN PERCAYA WANITA

Bagi yang blur-blur tentang apa yang aku cuba bebelkan ini, cuba klik sini untuk entri sebelumnya. Jika lepas aku cuba sampaikan mengapa lelaki tidak harus dipercayai, kali ini adalah yang sebaliknya iaitu:

Sila Jangan Percaya Wanita Laju-Laju

Bagi aku, wanita adalah makhluk Allah paling "indah". Tiada yang seindah wanita. Memang gila habis la kalau seorang lelaki itu memilih jalan kelam untuk bantai bontot kaum sejenis. Itu bukan naluri, itu adalah nafsu songsang yang ditunggang syaitan.

Tapi, wanita tidak harus dipercayai laju-laju oleh kerana beberapa sebab (cuba fokus kepada elemen cinta untuk lebih faham). Aku senaraikan sikit-sikit:

Salah guna "keindahan"
Tidak sedikit wanita menggunakan "keindahan" dirinya untuk berlaku tidak baik, bukan saja kepada lelaki, tapi juga kepada wanita. Contoh?

a. Kikis harta lelaki
b. Rampas suami orang

Betul ke tak?

Ayat Menggoda
Kalau lelaki ayat putar belit, wanita sangat ampuh dengan ayat menggoda. Wanita boleh bikin hati lelaki cair dengan hanya guna suara lunak, lemah lembut (sampai rasa kadang-kadang nak lekeh laju-laju). Contoh?

"Abangggggggg... Tolonglah beli Handbag Prada tue.. Lawa sangatttt.. Beli ye banggggg..." (sila guna nada paling mengada dan lemah lembut).

Mungkin Meninggalkan
Wanita akan carik lelaki yang terbaik dan sesuai dengan beliau. Tidak sedikit wanita yang bermain kayu tiga, empat atau lima semata-mata untuk carik yang terbaik. Banyak kawan-kawan wanita aku sendiri yang secara sengaja atau tak telah bermain kayu tiga semata-mata untuk carik yang terbaik. Dan ada seorang kawan secourse mate aku dulu (yang aku cuba tackle tak dapat-dapat.. haha) walau berlambak gila laki duk ayat dia, sikit pun dia tak goyang. Aku tanya sebab apa? Beliau selamba jawab: "Aku payah nak setia dan aku takut aku tak setia".

Jadi para lelaki termasuk aku, sila jadi yang terbaik.

Perempuan Adalah Materialistik
Jangan salah faham. Aku tidak katakan kepada semua. Segelintir saja. Ada wanita yang sangat-sangat memandang kebendaan. Nak yang ada kereta, nak yang mampu adakan itu dan ini. Bagi aku, memandang kebendaan tidak salah. Ye lah, tak kan nak makan pasir kot bila kahwin kan? Tapi jangan lebih-lebih sudah.

Perempuan Mulut Kadang-kadang....
Ada beberapa jenis wanita yang suka sangat menjaja cerita pasal keburukan orang lain. Lelaki pun ada. Tapi lelaki agak kurang sebab kami cool. Haha...

Jadi sila hati-hati bila wanita mula bercerita.

Pandai Sandiwara
Perempuan jugak terkenal dengan sandiwara. Terutama sandiwara air mata. Memang kebanyakkan lelaki sangat alah dengan air mata wanita, termasuklah aku. Jadi tak sedikit wanita gunakan kelebihan ni.

Tak tetap Pendirian
Bagi aku, ramai wanita yang agak tak tetap pendirian. Cepat goyang, Cepat nangis. Cepat jugak melenting. Tapi, ada jugak wanita yang sangat kukuh pendirian, dan sangat gagah. Contohnya macam ibu tunggal yang berjaya.

Wanita yang tak tetap pendirian biasanya sangat mudah dipermainkan. Sama jugalah dengan lelaki.

Nota kaki:

Tak semua wanita macam ni. Harap maklum.
Aku agak tak sihat. Maaf kalau tak faham kalau ayat tunggang langgang.

Wanita jangan banned blog aku. Haha..








Read Users' Comments (24)

SILA JANGAN PERCAYA LELAKI

Pertama sekali, aku kini sudah jejak 24 tahun. Tua sudah. Banyak lagi yang tak tercapai. Doakan aku laju-laju.

Aku lelaki. Sebagai lelaki, aku memang faham benar perangai lelaki. Bukan nak mengata kaum sendiri tapi ini adalah kenyataan. Aku cuma sekadar nak berkongsi dan cuba baiki diri. Sila jangan salah sangka.

Lelaki mahkluk Allah yang dijadikan untuk memimpin. Sedikit pun, lelaki mesti memimpin. Memimpin keluarga. Lelaki umpama tiang. Kalau tiang tidak kuat, maka jangan harap rumah nak berdiri.

Sungguh aku mengingatkan diri.

Semalam ada seorang gadis comel bulu mata lebat tanya kepada aku, sebab apa lelaki tidak tak boleh dipercaya. Beliau suruh bagi 10 sebab. Aku bagi, tapi di sini aku cuma nak kongsi tujuh. Nanti menyampah pulak kamu dan kamu semua nak baca.

Lelaki Tak Pernah Puas
Lelaki adalah makhluk yang tak pernah puas. Kalau dapat satu, beliau nak dua. Kalau sudah dapat dua, beliau nak tiga. Memang itu adalah namanya lelaki, cuma macam mana seorang lelaki mengawal nafsu tidak puas itu saja yang membezakan antara seorang lelaki dan lelaki yang lain.

Lelaki Pandai Mengayat
Lelaki sangat pandai menyusun ayat. Dengan ayat saja seorang lelaki mampu nak cairkan hati wanita, walau wanita itu tahu bahawa lelaki itu telah berpunya, berkahwin, atau bercerai.

Lelaki Sedikit, Perempuan Ramai
Nisbah lelaki sikit berbanding wanita sekarang. Jadi lelaki tidak mudah terdesak. Lelaki tak kisah kalau umur makin meningkat sebab makin meningkat, makin buncit, nilai tambahnya makin bernilai. Jadi, lelaki sangat tidak kisah kalau ditinggalkan. Perempuan akan lebih merana. Makan hati berulam jantung sama petai cecah tempoyak.

Lelaki Tidak Boleh Mengandung, Perempuan Mengandung
Lelaki tidak kisah sangat kalau terpancut dalam bila buat seks luar nikah (agak lucah ke? haha). Perempuan? Perlu sangat kisah. Terlanjur memang kemungkinan besar mengandung. Dan lelaki boleh senang-senang cakap,
" Ko buat dengan orang lain, ko tuduh aku".

Lelaki Boleh Kawin Empat, Perempuan?
Lelaki tak kisah sangat. Bosan, kahwin lain. Bini balik kampung beranak, suami boleh menjalang. Alasan ringkas tapi macam ****, aku boleh kahwin empat. Tak semua lelaki berperangai macam ni, tapi tak sikit jugak yang berperangai macam ni. Isteri-isteri, sila hati-hati dan ambil peduli kalau sang suami nampak macam sedikit pelik. Contoh:

a. Wangi lain macam
b. Segak lain macam
c. Handphone tak lekang kat tangan
d. Pendek kata, pelik-pelik.

Kahwin lebih satu tak salah kalau seorang lelaki itu mampu dan ada rasa tanggungjawab. Aku? Belum kahwin. Sangat takut sebab masa depan macam-macam boleh jadi.Seba itu aku menulis tentang ini. Ingatkan diri aku!

Lelaki Pandai Putar Belit
Lelaki dikurniakan dengan kebolehan untuk putar belit. Lelaki sangat pakar hal ni. Kalau tak pandai, maka kes-kes curang, kahwin dua bini pertama tak tahu dan segala mak nenek lagi kes tak akan meningkat. Lelaki makin berumur, skill putar belitnya makin bertambah. Kahwin di kata single, anak dua dikata duda. Dan banyak perempuan termakan putar belit lelaki.

Lelaki Banyak Pengecualian
Lelaki banyak pengecualian. Kerja opis, outstation, overtime. Tapi... Banyak alasan dan amat terdedah kepada kecurangan.

Akhir sekali, aku simpulkan kepada beliau bahawa lelaki ada satu nafsu, dan sembilan akal. Perempuan ada sembilan nafsu dan satu akal.

Banyak lelaki guna sembilan akal untuk penuhi nafsu yang satu. Betul?

Nota kaki:

Cuma mengingatkan diri sendiri.
Aku jugak lelaki.. Harap maklum.










Read Users' Comments (26)

Bunuh Orang Sebab?

Pernah rasa sangat panas hati?


Rasa nak jerit kuat-kuat biar semua orang dengar?

Nak hempuk kepala ke dinding?

Nak pukul orang?

Nak berak laju-laju? (apa kena mengena dengan marah?)

Kadang-kadang, perkara yang kecik je boleh buat kita rasa bengang. Macam aku, ada beberapa perkara kecik yang bila jadik, memang aku rasa sangat agin, dan kalau perkara ni jadik tiap-tiap hari, mungkin boleh buat aku mati awal sebab sakit jantung. Haha..

Check It Out!

Laptop Rosak
Memang sangat tak boleh blah kalau laptop rosak. Pernah dua kali rosak teruk masa aku kerja sebagai penulis. Memang apa benda aku tak boleh buat. Mati kutu!



Line Internet macam ****
Ni satu lagi turning point yang buat aku rasa sangat-sangat angin. Dah la aku pakai prepaid broadband (dulu pernah pakai celcom, tapi tertunggak tak bayar sampai nak kena blacklist.. Line Celcom sangat teruk! hahah). Sakit hati sungguh!




Menunggu
Aku bukan jenis orang yang suka menunggu. Dan aku jugak tak suka buat orang menunggu. Sakit hati gila kalau terpaksa menunggu tanpa sebab. Paling bengang, bila nak pegi keja sudah lambat, bas pulak gila lambat sampai! Kalau tak tunggu boleh pulak aku tengok bas tue lalu lalang selang 15 minit. Hampeh kan?



Traffic jammed
Sangat bengang tambah-tambah bila dah lambat nak pegi keja atau ada menda penting nak buat contoh pergi interview kerja, dating (pernah ke? haha) dan lain-lain.




Mengidam tapi tak dapat
Jangan fikir pelik! Aku tau ramai bloggerz otak nakal macam aku.
Mengidam dalam konteks ni adalah mengidam nak makan something, tapi tak dapat sebab tak dak duit, payah nak carik, dan sebagainya. Sekarang mengidam nak makan Ayam Nando's! Ada sapa-sapa murah hati nak belanja ke?




Bangun lambat, baju tak iron!
Gila geram. Aku pernah terlajak bangun lambat untuk satu interview kerja yang penting. Padahal dah set alarm, dan jugak reminder. Masa tue plak aku baru sedar baju belum iron (aku sangat-sangat malas nak iron baju. Sangat-sangat!). Gila stress masa tue. Interview pukul 8.30, pukul 11.30 aku sampai. Boleh plak macam tue.




Tengok awek cun
Serius aku tak tau kenapa bila tengok awek terlalu cun aku jadik bengang. Hahahahahahahaahahaha.. Gila stress tengok beliau terlalu cun!




Terbukak Golf Channel kat Astro
Ni satu lagi yang aku pelik. Aku kadang-kadang rasa angin gila kalau terbukak Golf Channel kat Astro. Hadooi... Apa kejadah la ada channel tue. Ada orang tengok ke? Hahah..


Dahaga
Jangan salah faham. Ni dahaga nak minum air. Bukannya aku tak puasa ok. :) Tak suka kalau tekak terlalu kering tanpa sebab munasabah.


Tengok iklan MyEG!
Gila bengang woo tengok iklan MyEG yang ada muka perempuan nyanyi takdak perasaan langsung tue. Apa kejadahla buat iklan macam tue. Top rated iklan yang bikin aku bebai!



-Tamat-

Nota kaki:

Gambar ihsan Google

I'am fragile. Please handle with care. Hahahahahhahahahahah..

Apsal aku terbukak Facebook dan blog beliau tadi. Rasa sangat hampeh sekarang. Kan dah sakit!

Apa plak yang buat korang rasa macam nak bunuh orang? Share di komen ok.







Read Users' Comments (27)