KURUSKAN BADAN?

Seorang mamat yang gemuk masuk ke fitness center utk menguruskan badan. Seorang lelaki di kaunter bertanya kepada mamat tadi,

"Kami menawarkan 2 program disini... RM 50 utk versi'biasa' dan RM 100 untuk versi 'cepat'".

Mamat tu pun berkata, " saya ingat yang biasa lah sebab saya ni baru nak cuba kuruskan badan."

" Baik, encik sila masuk ke bilik no.5 di penjuru bilik sana ," jawab penjaga kaunter.

Mamat tadi pon masuk la ke bilik itu dan menutupnya. Selang 2 minit kemudian, seorang wanita cantik, lawa, body best, mantap masuk ke dalam bilik tersebut Dia kemudian menanggalkan pakaiannya sehingga menyebabkan mamat tu tak senang duduk,berpeluh.

Perempuan tadi berkata," kalau tuan dapat tangkap saya, tuan boleh buat apa saja dgn saya... hikhikhikk", dan dia terus berlari dalam bilik itu. Mamat tadi pun kejar la.. Kejar punya kejar sampai 10 minit pun tak dapat lagi. tapi mamat tu kejar lagi sampai terjatuh terjelepok lalu pengsan.

Apabila dia sedar, dia bangun dan terus ke penimbang dan mendapati beratnya sudah turun 3 kg.

" Wow.. memang senang nak turun berat badan".

"Memang berbaloi aku bayar RM 50 tadi", katanya seoarng diri.

Keesokkan harinya dia datang semula ke tempat tersebut. Dia ditegur oleh pemuda di kaunter. Setelah diberi penerangan seperti semalam, mamat tadi memilih utk mencuba versi 'cepat' pula.

"Baiklah, encik masuk bilik no. 6 di situ ya", kata penjaga kaunter.

Setelah beberapa minit didalam bilik itu, datangla seorang body builder yang badannya sasa dan terus melondehkan pakainnya. Body builder itu berkata , "saya akan kejar kamu dalam bilik ini, dan kalau
saya dapat ... .... hehhehheee"

Nota kaki:

Terima kasih rakan kerja Nurfazana yang send cerita nie dalam inbox email aku.. hahaha

Read Users' Comments (10)

10 Response to "KURUSKAN BADAN?"

  1. SiHatiMerah says:
    August 16, 2010 at 2:15 AM

    Wakaka..memang lawak lah!:P
    Xdapat bygkan dia main kejar2 dalam bilik 2,haha.

  2. Husna Hadzarami says:
    August 16, 2010 at 9:10 AM

    hahaha!
    okay this is hilarious :D
    weh bulan puasa ni apa cakap pasal bukak2 baju ni!
    boleh batal puasa tau! :P

  3. yayahidayah says:
    August 16, 2010 at 9:48 AM

    sengal2~~

  4. tiafazunia says:
    August 16, 2010 at 10:21 AM

    ouhhh tidak! ini menakotkkannnn!

    tiba2 gua terbayang abg blogger yg bdn ketak2 tuh! ngeeeee!

  5. - zuriey - says:
    August 16, 2010 at 3:56 PM

    hahahha...lawak2..

  6. LiFe KaMi says:
    August 16, 2010 at 6:12 PM

    kui kui geli ibu jari kanan ku... main kejar2 rupanya bru bole kurus..

  7. cik shabah says:
    August 16, 2010 at 11:16 PM

    omaigod!haha =D

  8. izhar hafifi Says:
    August 17, 2010 at 12:14 AM

    macam kecik tgh cite xperience dri sndr je.. kehkehkeh

  9. Hapiz Rahman says:
    August 17, 2010 at 4:48 PM

    sihatimerah: ok. chop untuk pakej 1. hahah

    husna: batal ek? tak tau pun...

    yaya: yes sengal. macam ko juge.. hehe

    tia: hati-hati. mungkin beliau adalah yang dimaksudkan.. hahaha

    zuriey: lawak ke? hehehe.. ak pun rasa menda ni lawak jugak..

    life kami: cuba la akak praktik ngan suami. :)

    cik shabah: :P

    izhar: tolong jangan reveal nick name aku kat blog.. hahah.. :)

  10. Poyaty says:
    August 17, 2010 at 7:09 PM

    betulll, menci sgt. lagi satu perasan cantekk. smpai nak pndg org atas bawah. kita like whooaaat? HAHA