Status Relationship Pelik di Facebook? Ada ke?

Ok, entri ini adalah kesinambungan daripada entri Makna dan Makna Tersembunyi Status di Facebook. Kalau blur tentang apa yang aku bebel, sila klik link dengan laju-laju.

Aku tak pasti la sama ada status-staus ni ada atau tidak. Tapi rasanya aku pernah tengok tapi ingat-ingat lupa. Kalau kamu dan kamu semua pernah tengok, sila kongsi di komen.

Status relationship pelik? Taklah pelik sangat sebenarnya...

In Relationship, but Available
Jika ada pemilik status ini di Facebook, apa maknanya? Maknanya, beliau masih mencarik yang terbaik. Jadi, jika anda berminat kepada beliau, sememangnya peluang masih terbuka. Pasangan pemilik status ini mesti gila punya sakit hati. Bak kata orang tua: Makan hati berulam jantung.

Married but Available
Jika pemilik status macam ni di Facebook, sila report laju-laju kepada pasangan beliau. Pemilik status macam ini jika ada biasanya adalah lelaki yang berniat untuk berlaku crang, atau tambah cawangan secara terang-terangan.

In Relationship but It's Complicated
Status relationship ini aku rasa ada dan memang aku pernah tengok. Maknanya?
"Aku tak pasti sama ada ko adalah pilihan yang tepat", atau

"Aku rasa hubungan ni macam takdak arah saja".

Married but It's Complicated
Jika ada status relationship macam ni, mungkin pemiliknya sudah tidak tinggal bersama, atau asyik gaduh siang malam pagi petang, atau masing-masing tak peduli pasangan masing-masing. Pendek kata, mungkin tunggu masa nak cerai saja.

Engaged but Available
Jika ada status relationship macam ni, pemiliknya sila anda luku laju-laju. Ada ke relationship status macam ni? Sangat tak boleh blha!

Widowed but Available
Ini tidak luar biasa. Pemiliknya sedang gigih mencari pengganti.

Bersambung..

Nota kaki: Pengkomen baru sila nyatakan status relationship anda.

Dalam banyak-banyak status di atas, yang mana paling mengarut? Sila nyatakan dengan tergesa-gesa. Haha..










Read Users' Comments (19)

19 Response to "Status Relationship Pelik di Facebook? Ada ke?"

  1. kurawk says:
    July 14, 2010 at 10:24 PM

    tu la pasal..kalau status sekadar berskandal takdo??
    hahaha

  2. cik panadol says:
    July 14, 2010 at 10:58 PM

    bula dah ada 'but' tu, relationship tu mmg ada sumthin'....

    kalau la ada status "Married but scandalous!" hahaha

  3. ::fadxieza:: says:
    July 14, 2010 at 11:29 PM

    "Married but scandalous!"

    bahaya tu cik panadol..
    sape yang nak ngaku kt dlm fb tu..

  4. rhapsody LiN says:
    July 15, 2010 at 12:10 AM

    hoho.. im single but im hiding mine.saje gatal wt cmtu.
    :p

  5. llizam says:
    July 15, 2010 at 12:16 AM

    status: in A relationship. tp yg betul: in MANY relationship. muahahahha ^^

    single but not available? am single coz am not "owned" through engagement or marriage. :p

  6. Hapiz Rahman says:
    July 15, 2010 at 12:35 AM

    kurawk: belum ada lagi.. buat sendiri boleh kot. haha...

    cik penadol: hohohoh. memang gila kalo ada relationship gitu..

    fadxieza: Tau xpa.. Huru hara..

    raphody Lin: kejab2 tengok page ko. haha. (nak chatting ngn ko tapi ko tak penah plak aku tgk kat chatbox FB aku)

    Zam: bukan ko dah kawen ke? hahah

  7. llizam says:
    July 15, 2010 at 1:38 AM

    ishk, bile mase pulak zam dah kawen ne? muahahhaha ;p

    kalu dah kawen kan besh, tak yah pk2 pasal nak kawen dah. go on n move on jer. tp, tanggungjawab bertambah berat! :)

  8. Zulfahmi Abidin says:
    July 15, 2010 at 2:04 AM

    In Relationship, but Available

    hahah.curang itu indah..

    Entry terbaru Fahmie: ¶ Gambar Itu Haram

  9. cik shabah says:
    July 15, 2010 at 2:26 AM

    macam-macam...hehe=)

  10. Hapiz Rahman says:
    July 15, 2010 at 2:46 AM

    zam: ye ke.. hahahahaha

    zulfahmi: eleeeyy, nanti mula la entri jiwang. haha

    cik shabah: macam astro

  11. SiHatiMerah says:
    July 15, 2010 at 2:55 AM

    mengarut je status mcm tu,haha..
    bg aku,dunia maya nie susah nk percaya status2 mcm tu,kebnyknnya saja suka2 letak status yg xbetul=) basic on my experience lah.

  12. Cik Bucken says:
    July 15, 2010 at 9:51 AM

    married but available tu rase cam nak hentakkkk laju2 org yg wat status gitu,,hahaha

  13. DuniakuAbstrak says:
    July 15, 2010 at 11:46 AM

    Single but not gay, bleh tak mcm ni? hahahaha

  14. Hapiz Rahman says:
    July 15, 2010 at 1:31 PM

    sihatimerah: 50 percent percaya 50 percent tak boleh.. :)

    cik bucken: ya.. sila hentak beliau.. hahah

    duniakuabstrak: hahaha.. itu memang nak mampos.. huhu

  15. tia says:
    July 15, 2010 at 1:58 PM

    errr ?
    ade ek ?
    tak penah tgk pon! :))
    tp gyler tak reti jage ati pasangan r kalo letak status cm tuh..

  16. mrs.eleanor says:
    July 15, 2010 at 6:53 PM

    aku plak in a relationship with somebody girl. haha.
    aku dh join fan page ko. tq :)

  17. mrs.eleanor says:
    July 15, 2010 at 9:20 PM

    done!! dh add. hehe

  18. Hapiz Rahman says:
    July 15, 2010 at 10:45 PM

    mrs eleanor: thanks!

  19. Cik Yana says:
    July 16, 2010 at 2:35 AM

    ade eh relationship available tu kt fB?
    x perasan pn,,
    unavailable ade?
    nk wat single and unavailable,,
    hahahah~