Masa Mati

Intenet sangat slow hari ini dan juga akan slow jugak esok.. Sementara duk tersengguk-sengguk tunggu loading blog korang semua, aku terfikir kejab tentang satu perkara.

Firman Allah S.W.T dalam surah Al-Ashr, ayat 1 - 4 :-

Maksudnya :

Demi masa, sesungguhnya manusia itu dalam kerugian, kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka pula perpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan sabar.

Hari ni hari ni telah Jumaat. Pejam celik, pejam celik sahaja minggu ni akan berlalu macam minggu-minggu sudah.

Cepat gila masa berlalu. Tak terasa langsung. Siyesly la.. Atau mungkin jugak kot aku yang leka atau buat-buat lupa?

Rasanya, kalau ajal datang kemudian aku ke mana?

Firman Allah S.W.T surah An-Nahl ayat 114 :-

Maksudnya :

Dan bersyukurlah akan nikmat Allah, jika benar kamu hanya menyembahnya semata-mata..

Nota kaki untuk sedarkan diri sendiri saja..


Read Users' Comments (3)

3 Response to "Masa Mati"

  1. anisalya says:
    June 18, 2010 at 6:30 AM

    cepat kan masa berlalu...
    sedar tak sedar dah setengah tahun 2010 dh kita sekarang...

  2. miss lolly a.k.a luvfareda says:
    June 18, 2010 at 7:24 PM

    manusia selalu leka.

    l0lly pun.

    aduyai.

  3. Hapiz Rahman says:
    June 19, 2010 at 3:19 AM

    -nak kawen- sebelum mati.. :)