Survey: Jantan macam Dato' K kah?


Kepada para bloggers wanita (bukan maknyah atau yang berlagak pompuan) diluar sana. Aku sedang melakukan survey untuk mengetahui bagaimanakah dan kriteria lelaki yang kamu sukai. Dan entri saya yang seterusnya, jika survey adalah mencukupi akan berdasarkan jawapan dari kamu semua. Hahaha.. Sila jawab dengan ikhlas.. Jawapan dan kerjasama anda amat aku hargai dan aku dahulukan dengan ucapan terima kasih (hahaha skema sungguh amik hati la kunun). Lelaki jugak diizinkan untuk menyampuk, tapi jangan la jawab survey sebab survey hanya untuk wanita (kecuali jika anda punyai dua kemaluan.. hahah)

Soalan 1: Umur anda

a. Bawah 18
b Atas 18-30
c 30 ke atas
d. Rahsia

Soalan 2: Sudah berpunya? (jika jawapan anda "tidak", terus ke soalan no 5)

a. Ya
b. Tidak
c. Its Complicated
d. Tiada kena mengena

Soalan 3: Kenapa pilih dia?
a. Dia baik
b. Dia kacak
c. Dia kaya
d. Aku pun tak tau agaknya dia bomohkan aku.. hahaha

Soalan 4: Adakah family korang (mak bapak) tahu korang couple?
a. Tahu
b. Tidak
c. Buat-buat tak tahu
d. Adik or akak or abang aku je tahu

Soalan 5: Berapa jarak umur yang korang rasa sesuai untuk pasangan korang
a. Kurang 5
b Lebih 5
c. Kurang sepuluh
d. Macam Dato' K dengan Dato' Siti pun takpa

Soalan 6: Target umur kahwin?
a. 18 - 25
b 25- 27
c. 27-29
d. 30 ke atas

Soalan 7: Pandangan korang tentang laki berusia
a. ok matang
b. KO sebab ayat power.. haha
c. Kalau bujang tak mengapa
d. Ahh, sangat romantik.. hahaha...

Soalan 8: Pandangan korang tentang laki berusia gatai nak carik bini no.2
a. Tenyeh dengan miang buluh
b. Tetak parang
c. Oklah kalau diorang baik dan bertanggungjawab
d. Kesian bini dia dan anak-anak dia

Soalan 9: Apa pandangan korang tentang cinta-cinta?
a. Best
b. Menyusahkan
c. Bosan
d. Saja suka-suka

Soalan 10: Adakah peribahasa kata bidalan a.k.a pantun "buang emak buang saudara, kerna kasih hamba turutkan" masih relevan?
a. Relevan
b. Tidak relevan
c. Tengok keadaan
d. Jodoh nak suh mak carikan so malas fikir..

Ok? Kalau korang semua rasa best nak jawab, sila jawab dengan kemukakan jawapan sahaja. IKut turutan ok.

Aku melindungi privasi korang, komen anonymous aku benarkan..

Sapa-sapa yang nak buat entri berdasarkan soalan ni pun bole.. tapi pastikan ade link supaya aku bole kesan korang balik.. hahah..






Read Users' Comments (28)

28 Response to "Survey: Jantan macam Dato' K kah?"

  1. Syira ITIK KEJ♥M says:
    June 17, 2010 at 12:00 AM

    macam best je kuiz neh.... saya nak copy lepastu jawab dekat blog sy sendiri leh tak? nnt saya buat link blog awk....

  2. Hapiz Rahman says:
    June 17, 2010 at 12:02 AM

    ok boley je.. :)

  3. Syira ITIK KEJ♥M says:
    June 17, 2010 at 12:10 AM

    YES YES YES :D

  4. DuniakuAbstrak says:
    June 17, 2010 at 12:20 AM

    haha..ade gak survey mcm nih?

  5. Hapiz Rahman says:
    June 17, 2010 at 12:34 AM

    ade la... hahah sapa rasa pompuan jawab

  6. +d.O.Y.A.h+ says:
    June 17, 2010 at 12:54 AM

    skali jwb dpt bape sen?ngaaa

  7. Hapiz Rahman says:
    June 17, 2010 at 1:02 AM

    doyah nie.. jwb je le.. huhuhu

  8. poisonousmind says:
    June 17, 2010 at 1:06 AM

    Terima kasih kerana singgah membaca entri aku dulu. Aku akan membuat entri baru untuk menjawab soalan ini. Boleh? Jangan lupa singgah.

  9. +d.O.Y.A.h+ says:
    June 17, 2010 at 1:08 AM

    1.b
    2-6.a
    7-9.a
    10.c

    heheeheeh

  10. Hapiz Rahman says:
    June 17, 2010 at 1:10 AM

    ok.. nnti aku singgah.. :) poison.. ko mmg racun. jejeje..

  11. Hapiz Rahman says:
    June 17, 2010 at 1:18 AM

    doyah mekasih.. :)

  12. aku gadis biasa says:
    June 17, 2010 at 1:28 AM

    1-b
    2-b
    3-a
    4-a
    5-c
    6-b
    7-c
    8-d
    9-a
    10-b

    erk...apakah?huhuhu...selesai sdh!

  13. poisonousmind says:
    June 17, 2010 at 1:37 AM

    Aku sudah siap menjawab. Aku berasa malu secara tiba-tiba. Terima kasih Encik Hapiz Rahman.

  14. Hapiz Rahman says:
    June 17, 2010 at 1:55 AM

    ok.. cik racun tima kasih...

  15. Hapiz Rahman says:
    June 17, 2010 at 2:00 AM

    gadis biasa mekasih.. sabo tunggu next entri...

  16. llizam says:
    June 17, 2010 at 2:00 AM

    1)b Atas 18-30

    2)a. Ya

    3)a. Dia baik

    4)a. Tahu

    5)b Lebih 5

    6)b 25- 27

    7)d. Ahh, sangat romantik.. hahaha... ;p

    8)d. Kesian bini dia dan anak-anak dia

    9)b. Menyusahkan

    10)b. Tidak relevan

    sekian. terima kasih. ehehehhe ^^

    tidak anonymous.

    http://llizam85.blogspot.com/2010/06/reasons-for-say-anything.html

  17. Hapiz Rahman says:
    June 17, 2010 at 2:09 AM

    thanks lizam..

  18. miMiE aZiMaSK ^V^ says:
    June 17, 2010 at 2:15 AM

    salam...


    c 30 ke atas


    Soalan 2: Sudah berpunya? (jika jawapan anda "tidak", terus ke soalan no 5)

    a. Ya



    Soalan 3: Kenapa pilih dia?
    a. Dia baik


    Soalan 4: Adakah family korang (mak bapak) tahu korang couple?
    a. Tahu - kawen dah pon.. hehehe


    Soalan 5: Berapa jarak umur yang korang rasa sesuai untuk pasangan korang

    b Lebih 5

    Soalan 6: Target umur kahwin?

    b 25- 27


    Soalan 7: Pandangan korang tentang laki berusia

    c. Kalau bujang tak mengapa ... yang pasti tak membuat wanita lain merana....


    Soalan 8: Pandangan korang tentang laki berusia gatai nak carik bini no.2

    d. Kesian bini dia dan anak-anak dia.. bagi cukup pakai laaa.. kalau ada 2 tak memeningkan kepala ker.. baik simpan harta utk anak anak punya kesenangan..

    Soalan 9: Apa pandangan korang tentang cinta-cinta?
    a. Best ... banyak pengalaman.. 2 become 1 maa.. so... memacam experience...


    Soalan 10: Adakah peribahasa kata bidalan a.k.a pantun "buang emak buang saudara, kerna kasih hamba turutkan" masih relevan?

    b. Tidak relevan - kenapa perlu buang saudara sebab nak akwen.. bodo...

  19. Hapiz Rahman says:
    June 17, 2010 at 2:51 AM

    tima kasih cik mimie.. :)

  20. n@m@n says:
    June 17, 2010 at 10:00 AM

    laki duk diam2 je la kan?hehe

  21. Cik Z@i Pen@nG says:
    June 17, 2010 at 11:22 AM

    hehehe...nak try gak la...

    1,2,5-b
    6-c
    7&8-a
    9&10-b

    setel

  22. Cik Bucken says:
    June 17, 2010 at 11:24 AM

    huhuhu the answers are..

    1.B 2.A 3.A 4.A 5.A 6.B 7.C 8.A 9.D 10.A

  23. Naz says:
    June 17, 2010 at 1:57 PM

    Soalan 1: ~ 23

    Soalan 2: a. Ya

    Soalan 3: a. Dia baik (Dia allergic perempuan selain family dan saya)

    Soalan 4: a. Tahu

    Soalan 5: c. Kurang sepuluh

    Soalan 6: c. 27-29

    Soalan 7: c. Kalau bujang tak mengapa

    Soalan 8: b. Tetak parang dgn prmpuan2 sial tuh skali(sblm buat kputusan nk kawen tuh jgn main bedal ja, pk smp future, ini dah berkedut, boyot, lg2 da byk duit, mula bosan dgn bini, terbeliak bijik mta dgn prmpuan muda)

    Soalan 9: ~ Kadang2 best kdang2 nyusahkan, so a dan b.

    Soalan 10: b. Tidak relevan sama sekali! apa pon FAMILY FIRST!

    Sekian~ (maaf kalau ada terkasar bahasa)

  24. Hapiz Rahman says:
    June 17, 2010 at 9:41 PM

    naman: hahah.. ada jugak menyampuk.. :)

  25. ~Ney Ezzo~ says:
    June 20, 2010 at 7:52 PM

    xphm kuiz pe ni..heee..tp jwb yg terakhir jela eh..jawapan a..=p

  26. Cik Bucken says:
    June 20, 2010 at 11:41 PM

    bile nak kasi jawapan survey ni?
    (nmpak sgt tak nyempat2..-_-")

  27. Hapiz Rahman says:
    June 21, 2010 at 3:58 AM

    esok insyaallah.. seriusly sangat busy... nk tulis novel tue pun x nyempat. esok aku janji akan kasi jawapan! siap aku akan tagged name korang semua..

  28. ~Ney Ezzo~ says:
    June 22, 2010 at 3:27 PM

    Soalan 1: b (mude lg..=p)

    Soalan 2: a

    Soalan 3: a & b..heee

    Soalan 4: d..huuu

    Soalan 5: a

    Soalan 6: b or c..=p

    Soalan 7: c

    Soalan 8: b

    Soalan 9: a

    Soalan 10: c

    kali ni jwb pnuh..sila bg reward..hahahaha